Неділя, 28.04.2024, 14:36
НВК с. ПоступельГоловна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чи знаєте ви що...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пишіть нам
POSTUPELNVK@UKR.NET
Ми на vk.com
Наша сторінка на vk.com
Головна » 2013 » Квітень » 2 » 2 квітня – Всесвітній день поширення інформації щодо проблем аутизму
19:40
2 квітня – Всесвітній день поширення інформації щодо проблем аутизму


Попереджений, - в більшості випадків означає - озброєний. Взявши інформацію на озброєння ми здатні протистояти безлічі негативних явищ. Здатність перебудувати себе з урахуванням нових факторів завжди допомагало людям виходити навіть з найскладніших ситуацій.
Звичайно ж ситуації бувають різні, але вони далеко не завжди залишаються безвихідними. Це підкреслює одна з резолюцій Генеральною Асамблеєю ООН, прийнята 18-го грудня 2007-го року № A/RES/62/139. Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму, встановлений в даній резолюції і відзначаючийся тепер щорічно 2-го квітня, заснований саме з цією метою. Аутизм - це не вирок, це всього лише діагноз, своєчасне визначення якого в більшості випадків допомагає вчасно розпочати процеси реабілітації і адаптації.
Сучасне значення поняття «аутизм» в якості назви хвороби з’явилося не так давно. У минулому сторіччі, в 1938-му році австрійський педіатр і психіатр Ганс Аспергер на одній зі своїх лекцій з дитячої психології став використовувати термін, введений швейцарським психіатром Ейгеном Блейлером для визначення досліджуваної їм симптоматики, названої Аспергером як «аутістічні психопати». Саме Блейлеру належить сучасне поняття термінології аутизму.
Аутизм є розлад, який виникає внаслідок порушення розвитку дозрівання синоптичних зв’язків в головному мозку зростаючого організму дитини. Цей розлад характеризується вираженим і всебічним дефіцитом спілкування і соціальної взаємодії, досить обмеженими інтересами, а також часто повторюваними діями. Гостроту цих ознак можна визначити вже у віці до трьох років. Захворювання має генетичний характер і його основні причини поки не відомі науці, однак своєчасна реабілітація дитини з ранніх років його життя дозволяє у багатьох випадках домогтися впевнених результатів у соціальній адаптації, що сприяє більш повноцінному життю.
Історії відомо не мало яскравих особистостей, у яких спостерігалися деякі симптоми цієї не простої хвороби. Приміром, Вінсент Ван Гог і Леонардо да Вінчі, Гаррі Труман і Авраам Лінкольн, Вуді Аллен і Боб Ділан, і багато інших.
Переглядів: 815 | Додав: POSTUPELNVK
Всього коментарів: 1
1 Наташка  
0
Пічально....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Так.ру
Реклама від Форекс
Разместить объявление
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наша статистика
тИЦ и PR сайта postupelnvk.at.ua
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Соціальні закладки
Друзі сайту

НВК с. Видраниця

НВК с. Замшани

НВК с. Річиця

Державне видавництво «Педагогічна преса»

ANDRIY_SK© 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Разместить объявление